A jövő neve élet?
– Megoldás a klímaváltozásra,
avagy a változás 6 programja

Tudtad, hogy a népesség kihalása már tudományosan igazolt, reális jövő? A méhek kihalása, az élelmiszer termelés drasztikus visszaesése már a közeljövőben fenyeget minket, és ez még csak a kezdet… Itt az idő, hogy aktívan tegyünk ezek ellen!
De van-e a klímaváltozás problémájára megoldás? A válasz: IGEN! Épp itt tartod a kezedben! Közel 30 év alatt jutottam el a helyes válaszokhoz. Hétköznapi nyelvezetű könyvemben olyan rendszert mutatok be, amelynek bármely elemét könnyen átültetheted az életedbe, függetlenül attól, hogy magánszemélyként, gyermekeid jövőjéért aggódó szülőként, cégvezetőként, oktatóként vagy politikusként szeretnél aktívan küzdeni a klímaváltozás ellen. A könyv nemcsak a klímaválságra ad megoldást, hanem az életedet is jobbá teszi, sőt az emberiség társadalmi problémáit is helyesebb irányba állítja.

Olvasd el a könyvet, válj Te is aktív részesévé a társadalom közös küldetésének!

A szerző

A szerző által dedikált könyvek csak itt kaphatók! Megrendelem a könyvet!

A szerzőről

Dr. Dittrich Ernő vagyok, a műszaki tudományok doktora, a Pécsi Tudományegyetem Környezetmérnök Tanszékének oktatója, kutató, feltaláló, vezető tervező és műszaki szakértő.

Kisgyermek korom óta zavar az emberiség és a természet viszonya. Ahogy mi emberek a természettel bánunk, az embertelen. Ami elég furcsa. Hogy lehet, hogy az emberek az embertelenek? A klímaváltozás a legvégső figyelmeztetés a természet részéről. Húsz éve motoszkál a fejemben a kérdés: hogy lehetne a klímaváltozás problémakörét megoldani? A válaszra egyértelműen megtaláltam a megoldást. Kialakult a fejemben egy rendszer, mely átvezeti az emberiséget egy környezettudatos és boldog világba. Megírtam a "Jövő neve Élet" című könyvemet, amely nemcsak a klímaválságra ad megoldást, hanem az életedet is jobbá teszi, sőt az emberiség társadalmi problémáit is helyesebb irányba állítja.

Ötgyermekes apaként személyes harcomak tekintem a klímaváltozás elleni küzdelmet, hogy gyermekeimnek is legyen esélyük a boldog és nyugodt életre. Így nem kisebb célt tűztem ki maga elé: a saját kihalása felé rohanó társadalom megmentését...

Megrendelem a könyvet!

Kinek ajánlom a könyvet?

Klímaváltozás miatt aggódóknak, akik szeretnék tudni mi ebből a kiút

Aggasztónak tartod a klímaváltozással kapcsolatos híreket? Eleged van abból, hogy mindenki a bajról beszél, de a megoldással kapcsolatban kevés a tudása? Sötétnek látod a társadalom jövőjét, de szeretnél hinni benne, hogy van kiút? Ha ehhez hasonló kérdések kavarognak a fejedben, akkor ezt a könyvet különösen ajánlom Neked! Hiszen a könyv elolvasása után minden klímaváltozással kapcsolatos kérdésedre választ kapsz és tisztán látod a klímaváltozás megoldásrendszerét. Egy olyan megoldás csomagot mutatok be, melynek Te is aktív részese lehetsz. Sőt amelynél nem kell nemzetek közötti megállapodásokra várni ahhoz, hogy elkezdődhessen végre a változás!

Aggódó szülőknek, akik szeretnének aktívan tenni gyermekeik jövőjéért

Félelem tölti el a szíved, ha belegondolsz, hogy gyermekeink jövője mekkora veszélyben van? Szeretnél válaszokat kapni arra, hogy mekkora a valós veszély és mit tehetsz ezek ellen? Szeretnéd látni, merre haladj, hogy aktívan tehess gyermekeid jövőjéért? Ha a válaszod igen, akkor ez a könyv Neked szól! Ígérem mindegyikre választ kapsz mire a könyv végére érsz. Tudni fogod a főirányokat, hogy merre haladj tovább családoddal egy boldog és biztonságos jövő érdekében!

Mindenkinek, akik jobb világban szeretnének élni és tenni is szeretnének ezért

Sötétnek látod a társadalom jövőjét? Nem tetszik az, ahogy a mai világ működik, ahogy az emberek ma élnek? Szeretnéd hinni, hogy van boldogabb és szebb jövő? Ezekhez hasonló kérdéseidre választ ad ez a könyv. Tartalma nemcsak a klímaváltozásra ad megoldást, hanem a személyes boldogságodra is pozitív hatással lesz, továbbá az emberiséget is egy boldogabb jövőbe vezeti… Olvasd el a könyvet és legyél Te is aktív részese ennek a csodálatos változási folyamatnak, ami most kezdődik el.

Politikusoknak, társadalmi döntéshozóknak, akik szeretnék kivezetni az társadalmat a klímaváltozás csapdájából

Nem látod tisztán mekkora gondban van társadalmunk valójában? Szeretnél megoldások birtokában lenni? Szeretnéd tudni, hogy válhatsz olyan vezetővé, aki megoldásokat ad a nemzet kezébe? Szeretnél azok közé tartozni, akik a társadalom megmentésével szereznek hírnevet? Szeretnéd jó irányba terelni az világunk fejlődését? Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod, akkor ez a könyv Neked szól. Közel 30 év gondolkodásból, önfejlesztésből eredő megoldásrendszerem óriási előnye, hogy akár alulról jövő kezdeményezésként, akár felülről jövő irányítás mellett vagy ezek bármilyen arányú kombinációjával is működik. Megoldásom demokratikus eszközökkel, a jelenlegi rendszerből való fokozatos átállással irányítani az embereket egy stabilabb és boldogabb jövőbe. Kérlek olvasd el ezt a könyvet és válj Te is aktív vezetőjévé annak a csodálatos átalakulásnak, ami épp most kezdődik!

Cégvezetőknek, akik szeretnék cégüket egy sikeres jövőbe vezetni a klímaváltozást vészjósló előrejelzés ellenére

Nem látod tisztán mekkora gondban van társadalmunk valójában? Szeretnél megoldások birtokában lenni? Szeretnéd tudni, hogy válhatsz olyan vezetővé, aki megoldásokat ad a nemzet kezébe? Szeretnél azok közé tartozni, akik a társadalom megmentésével szereznek hírnevet? Szeretnéd jó irányba terelni az világunk fejlődését? Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod, akkor ez a könyv Neked szól. Közel 30 év gondolkodásból, önfejlesztésből eredő megoldásrendszerem óriási előnye, hogy akár alulról jövő kezdeményezésként, akár felülről jövő irányítás mellett vagy ezek bármilyen arányú kombinációjával is működik. Megoldásom demokratikus eszközökkel, a jelenlegi rendszerből való fokozatos átállással irányítani az embereket egy stabilabb és boldogabb jövőbe. Kérlek olvasd el ezt a könyvet és válj Te is aktív vezetőjévé annak a csodálatos átalakulásnak, ami épp most kezdődik!

Oktatóknak, személetformáló szakembereknek, akik a klímaváltozás megoldását szeretnék terjeszteni

Az oktatásban hiszel? A klímaváltozás problémáján túl, szeretnél végre megoldást is adni a gyerekek, diákok, hallgatók, rád figyelő emberek kezébe? Örülnél, ha eredményes segítséggel szolgálnál? Ha a válaszod igen, akkor biztos vagyok benne, hogy egy számodra hasznos könyv honlapján jársz. Olvasd el, és megkapod a szükséges tudást, továbbá a legtöbb fejedben lévő kérdésre választ kapsz a klímaváltozással kapcsolatban!

Miért érdemes elolvasni a könyvet?

  • A könyv tartalmának kb. 90%-a egy komplett megoldásrendszert ad arra, hogyan tud az emberiség a fejlődés jelentősebb megtörése nélkül kijönni a történelem legnagyobb fenyegetéséből.
  • A könyvnek csak az eleje foglalkozik a klímaváltozás problémáival, mégis pontos képet ad azok mértékéről, rövid és középtávú jövőnkre gyakorolt hatásairól. Szóval tisztába kerülsz azzal, hogy mekkora a baj valójában! Annyit előre elmondok Neked, hogy sokkal nagyobb, mint azt legtöbben gondolják…
  • A könyv több mint 100 olyan aktivitást foglal össze, melyek közül kedvedre válogathatsz, azért, hogy akár a mai naptól elkezdhess tenni egy szebb és boldogabb jövőért! Nem mellesleg, ezek mind olyan lehetőségek, melyek a saját életedet is jobbá teszik!
  • A könyvből megtudod, hogy az emberi lélek és a klímaváltozás kapcsolata milyen erős és megtanulod azt is, hogy ami élettámogató tevékenység, az nem csak a klímaváltozás ellen hat, hanem személyes boldogságodat is fokozza!
  • A könyv olyan megoldásrendszert mutat be, mely fokozatosan átvezethet a mai gazdasági-társadalmi berendezkedésből egy fenntarthatóbb és klímatudatosabb jövőbe.
  • A könyv olyan megoldást ismertet, mely alulról jövő kezdeményezésként, de politikai irányítás mellet is működhet vagy akár ezek bármely arányú kombinációjaként mehet végbe.
  • A könyv függetlenül munkakörtől és anyagi helyzettől, bárki számára alkalmazható megoldásokat ad.

Ingyenes tartalmak

Kapcsolat

GYIK – Gyakori kérdések a könyvről

A klímaváltozás egy hihetetlenül komplex probléma! Nem kamu, hogy a könyv valódi megoldást ad rá?
A válaszom egyértelműen: NEM. Közel 30 éve nem hagy nyugodni a kérdés: „Mi a megoldás a klímaváltozásra?”. Ez idő alatt rengeteg ötlet, részmegoldás pattant ki a fejemből, illetve még többről olvastam, tanultam. A sok elmélkedés, önfejlesztés és tanulás gyümölcseként, összeállt a fejemben egy rendszer, ami tényleg alkalmas arra, hogy kivezesse az emberiséget a legnagyobb problémából, melybe történelme során ütközött. Ez 2019-ben történt. Ezután 2 évig tanítottam ezt a rendszert a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán, ahol a hallgatóknak az volt a dolguk, hogy tegyenek fel olyan kérdést, ami bizonyítja, hogy a rendszer nem működik. Ugyanezt kértem azoktól a emberektől is, akik a könyv kéziratát véleményezték. Nem tudtak ilyen kérdést feltenni és én sem tudok azóta sem. Így itt az idő, hogy ezt a megoldás csomagot megismerje a világ!

Hogyan lehet, egy ilyen komplex problémának a megoldását egy ilyen rövid könyvben leírni?
Ebben a megoldásrendszerben az a jó, hogy úgy működik, mint egy nyitott forráskódú szoftver. Ez egy bárki számára megérthető rendszer, melyből mindenki elvehet és hozzárakhat kedve szerint. Irányokat ad ahhoz, hogy jó felé forduljon a társadalom! A rendszer bármely személy, cég, vagy szervezet életéhez igazítható!

Az én lehetőségeim túl kicsik ahhoz, hogy bármit is tegyek a klímaváltozás ellen! Nekem biztosan nem szól ez a könyv!
Meg fogod látni, hogy sokkal többre vagy képes, mint amit jelenleg magadról gondolsz! Ez a rendszer az emberről szól, és úgy van kitalálva, hogy mindenki aktívan tehessen a klímaváltozás ellen, függetlenül attól, hogy mi a foglalkozása vagy mennyi pénze van! Lehet, hogy elsőre meglepő, de a klímaváltozás elleni harc nem feltétlenül kerül pénzbe! Ugyanakkor személyes odaadás feltétlenül szükséges hozzá…

Vannak a könyvben gyakorlati ötletek, tanácsok is, az emberek mindennapi életére vonatkozóan?
Igen. Több mint 100 olyan aktivitást tartalmaz, amelyet bárki be tud építeni az életébe, hogy ezzel aktív részesévé váljék a társadalom megmentésének!

VÉLEMÉNYEK

„Ahhoz, hogy a jövőnket meg tudjuk változtatni, először nekünk is meg kell változnunk. Életmódunk megváltoztatása csak akkor fenntartható hosszabb távon is, ha boldogok tudunk lenni és a gazdaság sem omlik össze. A könyv remekül foglalja össze a gyakorlati, közgazdasági, technikai és mentális teendőinket ahhoz, hogy jobb emberként éljünk egy működőképes világban. A könyveknél sokszor beleírják az ajánlóba, hogy kinek ajánlják, ez a könyv azonban tényleg mindenkinek szól. Hogy nagy szavakat használjak: a fenntarthatóság Sapiense.”

Litkai Gergely | humorista, akinek fontos a fenntarthatóság

„Szeretettel ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, aki el tudja azt képzelni, hogy a Földünkön ember és természet tökéletes összhangban működik, aki hisz abban, hogy a klímaváltozás ellen haladéktalanul tennünk kell annak, aki hisz a lélek erejében és boldogságra törekszik, de azoknak is akik mindezekben kételkednek. Légy nyitott, gondolkozz el és tedd meg az első lépéseket a boldogságodért és mások boldogságáért!”

Tóthné Berényi Katalin | okl. építőmérnök

„Nehéz megfogalmaznom a könyv műfaját. Kiáltvány? Elemzés? Belső gondolatok kiírása? Kicsit mindegyik. Nagyon súlyos, mondhatni élet(ünk)be vágó témákról ír a Szerző. Mindenképpen ajánlom azoknak, akik már elgondolkodtak a bolygó jövőjén. Egyedi nézőpontból ad lehetséges megoldásokat, amin sokat lehet, sőt kell gondolkodni – akár úgy is, hogy vitába szállunk a szerzővel. A gondolatok ütköztetése csak előre vivő lehet!”

Dr. Egerszegi Zoltán | ügyvéd

„A közelmúltban számos nemzetközi erőfeszítés történt a globális felmelegedés megfékezésére, ezek azonban mindeddig nem voltak elég hatásosak a központilag meghatározott célállapot elérésére. Ennek oka elsősorban az volt, hogy az emberiség a rövidtávú érdekei miatt feláldozza a hosszútávú érdekeit. Úgy tűnik, hogy felülről vezérelve a kitűzött célok nem érhetők el maradéktalanul a határidőig. A központi szabályozók helyett (vagy azok mellett) Dr. Dittrich Ernő könyvéből gyökeresen más elvekre épülő, alulról építkező megoldást ismerhetünk meg a globális felmelegedés megállítására. A Szerző olyan önálló és koherens rendszert alkotott, amely segítségével az emberiség elkerülheti a klímaváltozás által a közeljövőben várható összeomlást. Az új rendszer lényege az alulról felfelé építkezés elve, alapja pedig az emberek eddigi helytelen beidegződéseinek megváltoztatása. Ha ezen cél elérése az emberiség szintjén sikerül, akkor az nemcsak a globális felmelegedés visszafordítását, hanem egyéb környezetvédelmi problémák megoldását is segíthetné. A könyv szerkezete világos, logikus, a Szerző szerteágazó tájékozottságát tükrözi az adott komplex tudományterületen. A nyelvezet egyszerű, közérthető. Az olvasókhoz intézett közvetlen megjegyzések, kérdések és válaszok olvasmányossá teszik a tartalmat. Ebből következően a könyv nemcsak a téma iránt érdeklődő laikusok számára érdekes, hanem az kiválóan használható tananyagként az oktatás különböző szintjein is. Ahhoz, hogy Dr. Dittrich Ernő könyvében kitűzött célt az emberiség elérje, a globális tudatnak kell alapjaiban megváltozni. Az egyes emberek és a globális társadalom szellemi és lelki fejlődésére van szükség. Új, ökológikusabb „Föld-használat” jönne létre, amely figyelembe venné az ökológiai rendszerek igényeit is, hiszen ezek nélkül az emberiség sem maradhatna fenn hosszú távon. Ehhez szükség van a jelenlegi szervezeti formák, és társadalmi szerkezetek újragondolására. Kérdés, hogy van-e még ezekre a változtatásokra elég ideje az emberiségnek. Ha nincs, akkor a Föld bioszférája ember nélkül, vagy drasztikusan csökkent létszámmal megy tovább a maga útján.”

Dr. Szilágyi Ferenc | címzetes egyetemi tanár

„A klímaváltozás folyamata már mindenki előtt ismert. Ez a könyv egy hétköznapi ember számára is érthetően, egyszerűen fejti ki az ok – okozati összefüggéseket. A merőben új megközelítések elgondolkodtatóak, a problémakör sokkal szélesebb, mint azt elsőre gondolnánk. Tetszik, hogy a könyvben a lehetséges megoldások, válaszok is vázolva vannak azok előnyeivel és hátrányaival együtt. Közgazdászként és anyaként is fontos számomra, hogy a saját szintemen ÉN is naponta tegyek valamit a bolygónk ezerszínűségének megőrzése érdekében és ez a könyv ebben nyújt segítséget.”

Garami Andrea | jogi szakokleveles közgazdász, cégmentor

„A Klímakönyv a környezetvédelem témáját nagyon átfogóan, sok oldalról megközelítve tárgyalja. 6 különböző programon keresztül mutatja be - a gondok részletes elemzésén túl - azt a pozitív, lelkesítő jövőképet, mely hosszú távon megoldást nyújthat égető problémáinkra. Ez a kép egy olyan világot fest le, ahol legfontosabb érték a tájékozottságon alapuló egyéni felelősségvállalás, a lelki fejlődés, az önzetlenség, összetartozás érzés és a közösségi szemlélet erősítése. Ezek megvalósításához akár most is hozzákezdhetünk a szerző által javasolt, mindennapi életünkbe beépíthető gyakorlati lépésekkel.”

Pap Judit | pszichológus, kineziológus

„A könyv könnyed stílusban mutatja be életmódunk és a klíma változása közti összefüggéseket, érthető példákkal világít rá az egyén szerepére. Egyedülállóvá az teszi azonban, hogy elmélyül a klímaváltozást kiváltó életvitelünk mögött álló motivációink vizsgálatában. Az elmúlt évtizedek bebizonyították, hogy jelenlegi technológiai-gazdasági-társadalmi rendszerünk elemeinek foltozgatása nem oldja meg a közelgő katasztrófát. Egy-egy új technológia, jogszabály bevezetése csupán tüneti kezelést nyújt, nem jár számottevő kibocsátás-csökkentéssel és hosszú távú hatása sem biztosítható. A szerző rámutat arra, hogy alapjaitól kell átgondolnunk társadalmunk működését. Segítséget nyújt az elmúlt évszázadok során kialakult rossz mechanizmusok azonosításában, és olyan gyakorlati javaslatokkal szolgál azok elhagyásához, amelyek nyomokban már működnek, de globális kiterjesztésük még várat magára. A könyv személyesen az olvasót szólítja meg, segít magunkba nézni, és ezzel nem csupán a környezetterhelő szokásaink levetkőzését támogatja, hanem útmutatóként szolgál egy kiegyensúlyozott élet kialakításához. Ami különös erőt ad a könyvnek, az a teljes terjedelmét átható, pozitív szemlélet. Békés megoldásokat kínál azoknak a változásoknak az elindítására, amelyek előbb-utóbb mindenképpen végbe fognak menni, sokkal drasztikusabb módon. A következő lépés már rajtunk, olvasókon múlik: magánemberként és munkánk során megtenni a javaslatok közül, amit csak tudunk.”

Borkovits Balázs | nemzetközi projektmenedzser, okl. közgazdász (MSc), villamosmérnök (BSc)

Rendelés

Könyv - Jövő
Könyv - Jövő

A szerző által dedikált könyvek csak itt kaphatók!

Megrendelem a könyvet!
Book - Future
Book - Future

A szerző által dedikált könyvek csak itt kaphatók!

Megrendelem a könyvet!
Hangoskönyv
Hangoskönyv

A VOIZ.HU szolgáltatásán keresztül elérhető.

voiz.hu
E-book
E-book
Hamarosan elérhető
Könyv - É.L.E.T
Könyv - É.L.E.T

A szerző által dedikált könyvek csak itt kaphatók!

Megrendelem a könyvet!
Hangoskönyv
Hangoskönyv
Hamarosan elérhető
E-book
E-book
Hamarosan elérhető
összesen: 0 Ft

Adatok

Kupon érvényesítés
Végösszeg: 0 Ft

Számlázási adatok

Szállítási adatok